Några händelser 2014

Här visas lite axplock från året som gått. Vi, framför allt jag, har dragit ner en del på resandet, förra året blev det i mesta laget. Ett nytt barnbarn har vi begåvats med i september: lilla Eila i Huvudsta.  
   
Det händer kul saker i våra kvarter ibland.   Besök av Påskkäringar.  Plötsligt marscherar ett gäng studenter förbi och spelar säckpipe-musik.
   
För tredje gången på två år åkte vi på Spa-resa till Ottepää i Södra Estland. Det var i April med härligt vårväder. Vi njöt av sköna spa-behandlingar och hade tillgång till simhall, bastu och bowling. Spa-hotellet är beläget mellan två sjöar i en underbar miljö. Vi återvänder gärna dit. Det är en mycket avkopplande, trevlig och prisvärd resa. Man kliver på bussen i Linköping och på båten vankas smörgåsbord och trevlig underhållning, samma sak på hemresan. Framme i Tallin har man 3-4 timmars bussfärd till spa-hotellet.
   
I maj åkte vi på en resa till Kappadokien i det inre av Turkiet. Märkliga bergsformationer som såg ut som sockertoppar. Vi hade en fin vecka med mycket sightseeing och turkiskt bad m m. Massören pekade på Sven-Olovs mage och sa "Too much kebab? ha ha". Vi såg De Virvlande Dervisherna som enligt legenden snurrdansar tills de faller i trance.
   
Husmålning. Jag hade mycket röd lasyrfärg kvar i en burk och tänkte måla endast södersidan. Mayur var bussig och erbjöd sig att hjälpa till. Snart insåg vi att färgen inte skulle räcka. Då beslutade vi att köpa en burk till och då även måla västra sidan. När den sidan var klar så tyckte Mayur att jag skulle köpa en burk till för att måla resten av huset. Och så blev det också. Sally är mycket noga med att fönstren ska underhållas och målas. Det nämnde hon vid flera tillfällen och jag lovade ta tag i projektet. Till sist var hon bussig och hjälpte mej med det. Men jag gjorde väl minst 2% av jobbet själv, eller kanske mer ändå.
   
 
  I slutet av juli åkte vi till Skåne och hälsade på våra barn och några av barnbarnen. Kul att träffa dom, det blir tyvärr inte alltför ofta. Då Staffan redan hade många gäster som sov över så vi hyrde rum på ett B&B i Borrby. Det drevs av Sallys allra första lekkamrat från småbarnsåren Thomas Hedberg och hans fru Ulla. Sally och Thomas hade massor att prata om när det gällde gamla vänner och bekanta från Jungfrugatan. Bilden från Askeröd visar våra tre barn och den andra bilden är på Sally och Thomas i Borrby.  
   
Sally gjorde en del resor utan mitt sällskap. Mars i Indien hos Ratna med familj i Perambalur, Tamil Nadu. Juni i Taizé i södra Frankrike. Vår diskussionsgrupp, Sabine från Trollhättan, Eva Lagerlund, Sally, RosMarie Jarvis och Kristina Martinell från Överum.
Rundresa i Dalarna i Augusti tillsammans med Sravia, Kalai, Subbu och Swetha. De disponerade Pelles fäbod som bas, Pelle är Sallys f d kollega. Här fikar de på Pelles restaurang i Hundfjället. I Oktober besökte Sally Rom tillsamman med deltagarna i en studiecirkel  från Mikaelskyrkan. Så här ser det ut på Colosseum.
   
Ibland har vi hyrt ut rum till studenter. Men i år hade vi bestämt att inte göra det. En dag i augusti skulle Sally upp till Ryd Centrum för att posta ett brev. Då råkade hon slå sig i slang med tre spanska tjejer som var ERASMUS-studenter och var i akut behov av bostad under fyra månader. Tre dagar senare flyttade dom in. Hela källarplanet med storrum, wc, dusch och TVÄTTMASKIN stod till deras disposition. De visade sig vara väldigt glada och trevliga tjejer. En del av Sverige hann de besöka såsom Stockholm och Lappland där de fick se norrsken. De var även i Helsingfors och i S:t Petersburg. För oss har det varit en mycket positiv upplevelse att få lära känna dom.

                En ´selfie´ på Iranzu, Paula och Itsaso

I juni träffades f d kollegor från Dataservice med respektive hos Bibbi och Göran Strömfelt i Siggemåla. Bilden visar Sally, Ingrid Johansson och Thorbjörn Höglin.

 

 

Vi var på 140-årsfest i Borensberg i oktober. Karin och Pär fyllde båda 70 år. Kul att komma på en stor fest och träffa många av Pär och Karins släktingar och vänner. Karin och Pärs barn var fenomenala på att sjunga och spexa med jubilarerna. 70-skyltarna fanns med på det humoristiska inbjudningskortet, en idé från Pär förstås! Efter den goda buffén bjöds det bl a på spettekaka till kaffet.

       
November: Petter har så mycket att prata om så att han måste väcka sin mamma före klockan 6 på morronen. På den infällda bilden visar Aada sin kärlek till lillasyster Eila. December: De härliga tjejerna på Jungfrudansen. Storasyster Irmeli med Minna, Eila och Aada.
Juli: Calle och Ludmilla tar ett dopp i farmors pool på Hedborns Gata. December: Calle som trädkramare assisterad av Lussan (Lucia).
   
Pikej Mahanandia, "Indiern som cyklade från New Delhi till kärleken i Borås" var i stan och höll ett bejublat föredrag. Han övernattade hos oss. Jullunch med Swetha, Varsha, Sravia och Kalai. Subbu och Mayur var också här. En mängd juklappar delades ut av den populära Tomten.
   
   
      Åter  
   
     Startsidan