2016  
   
2016 har varit ett bra år för familjen. Denna sida visar några av årets händelser med många bilder och lite text. Det har inte varit någon lätt uppgift att välja vilka bilder som ska vara med.  
   
I januari inbjöds grannarna från 14 hus på vår gata traditionsenligt hem till oss för gemensamt kaffekalas och dans kring granen. Det är knytkalas, så alla deltar med något hembakat till kaffebordet. I källaren lekte barnen och dansade kring granen.

Direkt efteråt plockade vi ner granen.

Nästa dag flyttade studenten Jonatan in i källarplanet som han hyrde av oss under vårterminen.

 
   
   
Sally fyllde 70 år 24 januari och firade med öppet hus för vänner och släktingar.
  Staffan tjänstgjorde som parkeringskonsult, rockvaktmästare och servitör.
   
   
   
   
   
   
   
   
Sally och Agneta på besök hos Birgit.                                                              Samma dag besökte Sally Swetha och Subbu för att se deras lilla dotter
   
   
 
Även denna påsk fick vi besök av påskkäringar och påskgubbar i alla åldrar och storlekar,
   
   
Några av kusinerna på pappa Olivers sida träffades hemma hos oss på fika. Det var många minnen som ventilerades. Sally, Gunnar och Sten Georg presenterade resultatet av släktforskning de gjort. Det var flera andra av kusinerna som hade intressanta bilder och intressant information. På bilden ses mitt kusinbarn Eva-Lena och Erik.   Bredvid Eva-Lena och Erik sitter kusin Anita och Volfgang
Sally med mina kusiner Berit o Sten Georg Eva-Lena och Eriks döttrar.
   
   
En studiecirkel om Finland avslutades med en resa till Helsingfors.      På bilderna ses P-O, Ulla (cirkelledare) och Berit samt Sally framför Finlandia-huset.
   
   
Pia sålde och flyttade från sin lägenhet i Malmö. På bilden syns golvlampa, bordslampa och bok-hylla som jag köpte till min ungkarls-lya på 60-talet. Där ses också fåtöljen som i skrivande stund står i vår källare i väntan på att fraktas till nya lägenheten i Solna.   Sally var på Taizé-möte i Stockholm. Tredje från vänster är Taizé-broder Richard.
   
   

Vi har deltagit i Språkcafé i Tomaskyrkan för syrianska asylsökande. Innan de fått asyl så får de inte delta i SFI. Flera av dem har varit med om hemska upplevelser under sin flykt. De är ambitiösa och vetgiriga och ivriga att lär sig svenska, utbilda sig och skaffa jobb. De är också glada och positiva, åtminstone när vi träffar dom. För oss har det varit en lärorik och positiv upplevelse att lära känna dom.

Till vänster en bild när de besökte Gamla Linköping.

Tillsammans med Sally firade de midsommar i Trädgårdsföreningen.                        

Senare på dagen fortsatte Sally och jag firandet på Idrottsplatsen i Berg.

 

 
   
   
Ett par dagar senare åkte vi på Ålandskryssning.   På soldäcket stötte vi ihop med kusim Majvor och Bengt-Arne.
   
   
Den lille och bollen. På väg till Skåne med pappa Staffan passade Petter på att träna lite fotboll.    Veckan efter åkte vi ner och besökte Staffan i Skåne. Vi fick också tillfälle att träffa Sandras föräldrar Eva och Alve i Köpingebro.
             Ett nostalgiskt besök i Stehags kyrka.      Calle och Petter tar ett härligt bubbelbad assisterade av pappa Staffan.
   
   
 
               Aya, Irmeli, Minna och Aada hälsade på ett par fina juli-dagar  
               Liksom tidigare år så hyrde de ett semesterhus i Skåne.  
   
   
Även i år hjälpte Mayur till med husmålning. Hos Allan i Svartmåla tillsammans med Birgitta.
   
   
          Vi besökte kusin Gunilla på Vikbolandet.   Kusin Stefan var också där och det var blåbärsplockning som gällde, med avbrott för lunch, fika och störtskur.   
                         Sally åkte dit igen en vecka senare "det fanns ju så mycket".  
   
   
Vi besökte Monika i hennes fina torp i Björsäterstrakten. Sally har gjort mängder av äppelmos. Vi har fått en enorm skörd från vårt enda äppelträd, ett familjeträd.
   
   
Grannfest i augusti på Hedborns Gata. Det har också blivit en tradition. 14 hus är inbjudna. "Ta med bord och stol och det du vill äta och dricka".
   
   
En oktoberdag gjorde Pia och Sally en rundvandring på Östermalm. Sally är uppvuxen på Jungfrugatan 12. Hon är döpt och konfimerad och har gått i söndagsskola i Hedvig Eleonora Kyrka. Där hade vi också vår vigsel. Vårt första barn (Aya) Maria Helena  döptes där.    
   
Vi fortsätter den trevliga traditionen med Gourmetmiddagar. Det har vi hållit på med sedan 2009 då Meta och Stellan tog med sig idén hem efter några år i USA. Vi är 16 familjer som träffas 4 - 5 gånger varje år. Ett trevligt sätt att lära känna grannarna och återuppta bekantskapen med föräldrar vi träffade i skolan förr om åren.  
   
Mayur disputerade 1 juni. Vi närvarade och var också med på festen på kvällen. Viji reste hit från Aberdeen för att delta. När Sally höll ett litet tal avslöjade hon deras "hemlighet" : att de går i giftastankar Vi deltog också på Devanitas doktors-disputation tidigare.  
   
.  
Vi hälsade på bror Per-Åke och Krista i deras fina kolonistuga i Solna.
   
   
Ulla o Lars-Erik "gjorde" Östergötland några dagar sista veckan i september.      De bodde i husvagn i Borensberg.
   
   
27 okt var vi på Sallys pappas kusin Birgits begravning.     Där var också Agneta och Torbjörn.        Till höger är ett av de sista korten vi har på Birgit.
   
   
 Vi hälsade på Staffan och Sandra 8 - 10 dec. Skylten med gårdens namn är en födelsedags-present från Sandras familj. Renoveringsarbetet med stall och boningshus pågår oavbrutet. Det görs på ett proffsigt sätt. Det är inte gratis.      Tomtemor bakar pepparkakor.
   
Sally åkte upp till Östersund några dagar och hälsade på Calle, Petter, Jenny och Mona.  
   
Vi var uppe i Jungfrudansen, Solna och hälsade på Aya och Jenny och barnbarnen "tjejligan". Deras trogna vän "Kakan" och lille Bo var också där.  
   
Jenny kämpar på med morgongympa i "svin-ottan" och med distans-studier och med  jobbet förstås.  
   
Aya har fått fast anställning efter sin långa visstids-anställning.  
   
Pia har letat lägenhet i Stockholm hela hösten. Strax före jul hittade hon en med överkomligt (nåja) prisläge och relativt nära till jobbet, storasyster Aya och centrala Stockholm.  
   
   
På Julafton tittade tomten in och överraskade Sally och Pia, jag var i maskopi med tomten. Ja, de klentrogna påstår att det egentligen var Ulf Möldener. 30 december kom Shuba med föräldrar och Kalai på besök. Föräldrarna och doktor Shuba åkte hem till Indien veckan efter.
   
På nyårsafton var vi ensamma för första gången på länge, förutom att vi hade sällskap av "Grevinnan och Betjänten".  
   
   
     Åter  
   
     Startsidan