Äldre Linköpingsbilder
   
 

Bilden är tagen på Magistratsgatan. Till vänster skymtar ett skyltfönster tillhörande Sandstedts Specerier.Vi bodde på Föreningsgatan 21, en trappa upp. Lägenheten bestod av två rum och kök. Vi hade två fönster på varje sida om burspråket. I fonden ses Djurgårdsgatan och husen på Kapellplan. Till höger Föreningsgatan 19 med Tobaksaffären.

Nästa bild är tagen nerifrån gatan. Bakom "vårt hus" med burspråket skymtar Föreningsgatan 23 som var lite modernare.
   
 

Bergsrondellen på den gamla goda tiden, med vänstertrafik. I macken till höger tankade jag och tvättade bilen ibland.

Stockcar-tävling på Ryds Motorstadion tidigt 50-tal
   
Busscentralen 1949

Drottninggatsbacken 1955. Gatstumpen hette Bredgatan under de första åren. Barnhemsgatan går in till höger. Bussen är på väg upp mot Malmslättsvägen.

   
Tanneforsgatan c:a 50 meter nedanför Stora Torget. Huset till höger inrymde en offentlig toalett. Biografen Grand på S:t Larsgatan på 50-talet. I bakgrunden korsningen med Drottninggatan. Bygget av KFUM-huset pågår.
   
"Bard på Storan". Många minnen, om än lite suddiga, väcks  från 60-talets uteliv. Lorry var en populär nattklubb på 60-talet, det hände att tjejerna sålde morgon-tidningen till gästerna som lämnade klubben.
   

Hos denna kille har man handlat många gånger. Han var känd för att ibland jonglera med flaskorna.

Steve, en populär gatumusikant från 90-talets Linköping
 
Vykort från fyrtio eller femtiotalet. I förgrunden syns regementena I4 och Lv2. Ovanför ses Brigadfältet med fotbollplaner och speedwayoval. Där är numera den stora   parkeringsplatsen för sjukhuset. Längre upp till höger ses en av de få sjukhusbyggnaderna. Uppe i mitten på bilden ses två stora hyreshus, adressen är Skyttegatan.  Höger därom ses Stolplyckan även kallat Karlberg. I mitten mot bildens topp går Kaserngatan och vänster därom regementet T1. Magistratshagen ligger mellan Stolplyckan och sjukhusbyggnaden.
   
I det här kråkslottet i hörnet av Djurgårdsgatan och Magistratsgatan bodde Lasse  med sina morföräldrar en trappa upp. Vi grabbar var ofta där och spelade kort. Fotot verkar vara taget när huset hade utrymts inför rivningen på 70-talet.      Vakten vid T1 60-talet
   
Kafé Berget cirka 1955 Kafé Berget 2016
   
Tinnerbäcksbadet 50-talet Tallbodakiosken 50-talet
 
70-80-talet
   
1947 Drottningbron byggs
   
Pilens Backe Biografen Regina byggdes om till nattklubb på 1960-talet
   
 
 
Rälsbuss 1963
 
Uppröjning efter tågolycka 1980-talet
 
Valla Fridhem 50-talet
 
Ryd sent 70-tal
 
ASJ 1949
 
SAAB-barackerna 1954
 
SAAB 60-talet
 
SAAB-produkter 60-talet
 
 

   Åter

 
   

   Startsida