Mera Linköpingsbilder
   
 
 
Som jag minns det låg Sockerbruket i närheten av Tornby Gård ungefär där Jula Varuhuset ligger nu.
 
 
           
Macken låg nära Abisko-rondellen, västerut ungefär i Vasavägens förlängning.

 

Tennishallen låg ungefär där Konsert o Kongress ligger nu. Tennisbanans golv var av trä. En trappa upp på kortsidan fanns en läktare med plats för ett 25-tal åskådare. Däruppe fanns också vaktmästarbostaden med de 5 fönstren som syns på bilden. Man ringde på en klocka och då öppnades en lucka och man kunde boka eller betala sin  tennistid. Till vänster fanns en grusbana som på bilden är täckt med ett tält för att möjliggöra spel vintertid. Mittemot ingången, i muséi-parken fanns 2 välskötta grusbanor.
 
Trädgårdsföreningens restaurang som senare brändes ned.
 
       
Gam-gamla Brandstationen, numera Föreningshuset Fontänen Gam-gamla Busscentralen i korsningen Drottninggatan - Djurgårdsgatan
 
     
     Centralbryggeriet låg där Scandic City ligger nu.                                         Det gamla Tullhuset på Djurgårdsgatan.                 
 
   Entrén till Folkungavallen. Där ska byggas bostäder. Där har jag, och ibland även pappa Oliver, sett många fotbollsmatcher. Som grabb längtade jag att jag skulle växa så att jag kunde se matcherna med fri sikt från ståplats-läktaren. Många minnen: BK Derby och IF Saab i Allsvenskan. Linköping-Kenty i Dam-allsvenskan. Tidigare var det i Derby: Yngve Johanssons frisparkar, "Hemliga" Svenssons bolltrolleri, Kaj Rosén som målvakt. Och fri idrott: Perka Johanssons häcklopp, Bertil Källevågs långdistans-löpning, Ragge Lundbergs stavhopp med bambustaven, Stickan Petterssons höjdhopp över två meter etc etc
.  
                 
Korsningen Magistratsgatan  Föreningsgatan. Affären blev senare Sandstedts Specerier. Föreningsgatan 21 ses i högra bildkanten. Foto från 1970-talet innan den stora renoveringen startade. Nederst ses det nybyggda kvarteret Eskadern. Djurgårdsgatan till vänster. Den raka Föreningsgatan i mitten. Magistratshagen till höger. Högst upp Trädgårdsföreningen med Belvederen till höger.
 
       
Gamla Busscentralen Buss på S:t Larsgatan
 
  
                      Stora Torget 1938    Stora Torget 1941
 
   
                         Gamla Brandstationen  Fängelset
 
    
  Hunnebergsgatan
 
   
Esso-macken Parkgatan Stångebro 1955
 
        
Storgatan 11 1937 Storgatan Hamngatan 1955
 
Tomteboda
 
 
 
 
 

   Åter

 
   
   Startsida