Wahlbecks 2019

I mars blev vi, några Wahlbecksveteraner, inbjudna av företaget Sankt Kors. De ska bebygga Wahlbecks-området och ville få en del historik från oss som var med på den gamla tiden.

Vi som var med på mötet var Arne, Sven-Olov, Janne, Leif, Veine och Evert. Tyvärr hade både Sigvard "Greven" och Sören S förhinder. De var med redan vid mitten av femtiotalet och hade säkert haft en del att berätta om den tiden.

Vi blev intervjuade om vår Wahlbeckstid och även filmade. Dessa korta filmsnuttar ska sedan finnas att se i deras Kundcenter i framtiden. Efter mötet bjöd företaget på lunch och vi avslutade med en kort rundvandring.

Nedan ses vi som var där och blev filmade.

 
     
 
Här följer några bilder från Arne
 
 
                                                  1932
Bostadssituationen var mycket ansträngd i Linköping på 60-talet. Därför  lät företaget bygga en bostadspaviljong i direkt anslutning till fabriksområdet. Den bestod av 12 enkelrum och ett gemensamt samlingsrum med pentry och TV m m. Där kunde Wahlbecks-anställda ungkarlar hyra ett rum. Hyran var 125 kr i månaden och då ingick också städning och sänglinne.
 
          Gun Dabro          Helge Gad          Hansson
   
                     Här följer några alster som Sven-Olov framställt med offsettryck under tidigt 60-tal. Reklamchefen Ivan Peterson stod för layouten.
 
 
 
 
 

     Åter

 
    Startsidan